Семінаристи послужили під час освячення храму УГКЦ в Южноукраїнському

Семінаристи послужили під час освячення храму УГКЦ в Южноукраїнському
Червень 25 12:09 2018 коментарів 1959 переглядів

24 червня 2018 року, на свято Всіх святих Українського народу, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у співслужінні з владикою Михаїлом Бубнієм, екзархом Одеським та адміністратором Кримським УГКЦ, а також з вл. Василієм Івасюком, єпархом Коломийським у місті Южноукраїнську освятили новозбудований храм УГКЦ. Брати Київської Трьохсвятительської духовної семінарії провадили Чин освячення співом та були залучені в якості архиєрейської прислуги.

Релігійна громада Всіх святих Українського народу була зареєстрована в місті Южноукраїнську 28 жовтня 2005 року. 6 січня 2007 року на парафії розпочав своє служіння отець Ігор Ворона, який дотепер є настоятелем парафії. Перша Божественна Літургія була відслужена 8 січня 2007 року на квартирі парафіян Мирослава і  Ірини Янушів. А вже 2 травня 2009 року було закладено наріжний камінь храму на честь Всіх святих Українського народу, який освятив вл. Василій Івасюк, тоді ще екзарх Одеський.

«Ми повинні підсилити своє життя тими словами, які Господь промовляє до тебе. Через наші буденні турботи ми іноді не слухаємо, пропускаємо крізь вуха. Християнство – це спосіб нашого з вами життя, завдання якого – це  втілювати почуте, жити так, як каже нам Господь. Жити певним способом життя. Коли підчиняєш своє життя Богові, то отримуєш благодать Духа Святого. Через неслухання слова Божого сини царства будуть викинуті геть, оскільки прив’язані до земних благ. Чиніть волю Господню», – наголосив у своїй проповіді Глава Церкви.

Блаженніший також підкреслив роль храму в житті парафії:

 «Храм – втілення Ваших молитов і плід вашої віри. Оскільки ми маємо багато прикладів святих нашої землі, які стоять біля престолу Божого, моляться та благають кращої долі для нашої неньки України, ми є з ними споріднені вірою. Сьогодні здійснюються мрії парафіян, оскільки в них є свій храм, де можна буде прийти і побути з Богом у тишині. Цей храм є серцем усіх парафіян, адже ця зовнішня будівля повинна відображати внутрішній храм кожного християнина. У храмі Бог пізнається у літургійних діях, а особливо у Божественній Літургії. Всьому цьому сприяє благодать Божа, яка дає пізнати божественне життя. Бо завдяки нашій з вами вірі ми отримали цей великий дар».

По завершенні Божественної Літургії парох отець Ігор Ворона був нагороджений правом носити хрест з прикрасами. Також патріарх подякував членам волонтерської організації «Мирне небо», яка діє при парафії за те, що втілюють у життя любов до Батьківщини, до українських воїнів, а також благодійникам храму та всім, хто долучився до будівництва. 

бр. Сергій Капущак, ІІІ курс КТДС

Фото: сестра Олексія