Семінаристи побували на "Радіо Марія"

Семінаристи побували на "Радіо Марія"
Квітень 01 17:23 2017 коментарів 1312 переглядів

Брати-семінаристи та отці, які навчаються на VI курсі семінарії побували на «Радіо Марія». Вони розмовляли про покликання, служіння на Сході Україні, формацію священика. Ось їхні думки-роздуми:

«Думаю, не питання де служити, питання наскільки ти маєш зв'язок з Богом, наскільки маєш досвідчення живого спілкування з Ним. Я думаю, що коли ти маєш такий зв'язок, то просто не можеш сумніватися, ти тоді як Авраам ідеш. І цікаво що Авраам відчув своє покликання не в себе вдома, Господь його покликав: Вийди з землі своєї», – брат Ярослав.

«Я був світком, як народжується парафія, а колись все починалось з трьох людей. Я не був прихильником Греко-Католицької церкви, але їздив з отцем Петром Криницьким, бачив як утворюються парафії в Херсонський області, в Мелітополі… В тих умовах цінуєш кожну людину, кожен як перлина для Бога і ти збираєш намисто… Скрізь, а особливо на Сході мусиш жити інтенсивним внутрішнім духовним життям, тому що чим наповняєшся, те й віддаєш. Там треба дуже багато віддавати і одруженому і неодруженому  і тому наповнюватись більше й більше Богом… », – отець Олександр Богомаз.

«Колосальною мотивацією йти на Схід, є війна. Війна це наслідок того, що людей позбавили права пізнавати Бога. Тому ми просто зобов’язані йти на ті терена де зло торкнулось. Ми знаємо, що зло знищує людину до кінця, якщо його не зупинити, якщо не вийти з зони комфорту, то зло може вийти й на інші території…», – брат Іван.

«Священик не має займатися політикою, кожен з нас тут присутніх є сином цього народу, ми вийшли з цього народу і я не зможу служити своєму народу, якщо не любитиму його. Звісно є спокуса зробити з держави, з країни, з народу ідола, але країна і народ це дар Божий, а я тільки служу своєму народу. Якщо я, і кожен з нас, будемо переживати глибоку внутрішню любов до Бога, то в нас не буде небезпеки націоналізму чи шовінізму…», ­– отець Олександр Богомаз.

«...Моя віра на тому етапі була не зріла, дівчина питала в мене навіщо ходити до Церкви, я шукав відповідь і разом з тим захотів йти в семінарію, то ж можна сказати, що каталізатором моєї віри стала моя дівчина, тепер вже вона моя дружина. І ті всі якості, які я розвиваю в собі, саме вона мені допомагає і є стимулом для мене… », – брат Юрій.

«Я хотів би сказати, щоб ви ніколи не боялися говорити з Богом, які б питання не виникали, які би труднощі не мали. Запитуючи Бога, ми точно отримуємо відповідь – тому не бійтеся!!!», – отець Павло Савка.

Послухати запис програми можна на сайті «Радіо Марія».

Джерело: Радіо Марія