Семінаристи молилися Панахиду за жертвами Голодомору в музеї Пирогово

Семінаристи молилися Панахиду за жертвами Голодомору в музеї Пирогово
Листопад 24 16:21 2018 коментарів 1327 переглядів

У четвер, 22 листопада 2018 р. Б., у Національному музеї народної архітектури та побуту України у селищі Пирогів, біля Хреста пам’яті на території «Зони вітряків», брати-семінаристи заспівали поминальну Панахиду за жертвами Голодомору 1932-1933 років.

Очолив Панахиду протоієрей Української Православної Церкви Київського патріархату (УПЦ КП) Андрій Власенко, настоятель двох храмів у Пирогово: святого Архистратига Михаїла і святої мучениці Параскеви. Разом із ним співслужив адміністратор парафії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ отець Роман Ільницький. До спільної молитви долучилися співробітники музею, відвідувачі.

По завершенні спільної молитви учасники посеред скансену виклали символічний хрест із лампадок на честь померлих під час штучно організованого сталінським режимом голоду.

Поминальна молитва звершувалася в рамках Міжнародної акції «Запали свічку пам’яті». «Офіційне вшанування пам'яті жертв Голодомору, в тому числі визнання його геноцидом українського народу розпочалося за ініціативи української діаспори у США та Канаді. Так, починаючи з 1983 року, у столиці канадської провінції Альберта місті Едмонтоні, у мерії міста, щорічно проводиться відзначення річниці Голодомору»[1].

бр. Микола Остапів, І курс