Перше Хрещення в храмі Пресвятої Тройці КТДС

Перше Хрещення в храмі Пресвятої Тройці КТДС
Листопад 26 20:10 2017 коментарів 1706 переглядів

«Ласка хрещення ‑ це найзнаменніше, найвеличніше і найцінніше добродійство Бога для людини»

Святий Григорій Богослов

«Коли хто не родиться з води і Духа, не може увійти в Царство Боже» (Ів. 3, 5). В даному уривку Євангелії від Йоана Ісус Христос говорить нам про важливість і необхідність Св. Таїнства Хрещення, для того, щоб отримати життя вічне. Це Таїнство є основою всього християнського життя і дверима, які відчиняють доступ до інших Святих Таїнств. Через Хрещення ми звільняємося від первородного гріха Адама і відроджуємося як діти Божі, стаємо членами Тіла Христового, Його Святої Церкви. Завдяки цьому Святому Таїнству ми отримуємо друге народження – від матеріального буття до духовного життя. Цей перехід стається в двох моментах. Найперше, відрікаємося сатани і всіх діл його, відкидаємо все, що противне Богові, а відтак прирікаємо служити Христові і заявляємо, що ми готові уложити наше життя на основі Його Благої Вісті. Занурення у воді умертвлює нас для світу гріха, а оживляє до Божого життя.

Як Пасхальне таїнство смерті і Воскресіння Христа завершується Зісланням Святого Духа на апостолів, так наше народження у Христі запечатується даром Святого Духа. Відповідно, щоб отримати вповні Благодать і дари Святого Духа, бути хоробрим подвижником Христа, зростати в усіх чеснотах, новоохрещений після Святого Таїнства Хрещення повинен прийняти святе Таїнство Миропомазання. 

25 листопада спільнота КТДС переживала особливу радість. Адже в цей день вперше у семінарійному храмі Пресвятої Тройці було здійснено Св. Таїнства Хрещення і Миропомазання. Маленька слуга Господня Ольга сьогодні з’єдналась з Христом і стала учасницею Божого спасіння. Звершив ці Святі Таїнства християнського втаємничення ректор Київської Трьохсвятительської духовної семінарії протоієрей Петро Жук, а брати-семінаристи доповнили молитву співом. По завершенні отець Петро пояснив батькам і родичам новоохрещеної усю суть цих Святих Таїнств. «Мало хто в такі моменти розуміє цілковиту значущість того, що ми сьогодні спільно звершили, адже слуга Господня Ольга сьогодні отримала той єдиний вхід до вічного блаженства і спасіння своєї безсмертної душі», - сказав отець-ректор до присутніх.

         Зі щирого серця розділяємо радість батьків і родичів маленької Ольги, бажаємо їй постійно зростати в любові до Бога і стати доброю християнкою. 

бр. Андрій Шабанов, V курс КТДС