Продовження пошуків Вифлеємської зорі або що доброго може бути з Мелітополя?

Продовження пошуків Вифлеємської зорі або що доброго може бути з Мелітополя?
Лютий 06 19:26 2019 коментарів 1066 переглядів

2-3 лютого 2019 року Божого брати-семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, які також і є учасниками гурту «МетаНоя», разом з префектом КТДС о. Інокентієм Волошином відвідали парафіяльну громаду, що у м. Мелітополь.

Період святкування Народження нашого Спасителя продовжується, як і продовжуються Різдвяні виступи гурту «МетаНоя», але тепер в Україні. Цього разу ми вирушили у місто, де виступали найчастіше – місто Мелітополь. Але також воно є рідним для одного з нас, а саме – Владислава.

«Надзвичайний час разом із надзвичайними людьми. Час, коли ми колядуємо – це час, в який ми зустрічаємося з Новонародженим Христом. Це час, коли пізнаємо цю Тайну Божого Воплочення», – такими словами почав концерт адміністратор парафії Різдва Пресвятої Богородиці в м. Мелітополі о. Петро Креніцький.

Святковий концерт відбувся у приміщенні Музичної школи №1. Також своїм виступом концерт прикрасив Народний ансамбль бандуристів «Джерела».

Опісля виступу помолилися у парафіяльному храмі Велику Вечірню і роздумували над важливістю часу. Саме такими роздумами поділився з присутніми в храмі о. Інокентій Волошин, який сказав: «Час… Який цінний ресурс подарував нам Господь. На що ми його витрачаємо? Чи часто ми шкодуємо, що втратили час, провели його даремно? Бути щасливим – ось призначення і ціль людського життя. Це здобути можемо тільки в Бозі і тільки з Ним, бо Він постійний. Він, що був вчора, є сьогодні і буде постійно. Він – всемогутній і всещедрий. Тому час, який проводимо на молитві – це час з Богом. Шукаймо більше таких можливостей бути з Богом».

Неділя була також багата на події і молитву. На парафію завітав екзарх Донецький Преосвященніший Степан Меньок, з яким усі парафіями помолилися Божественну Літургію.

Отець Інокентій же мав можливість разом із бр. Владиславом молитися на парафії у с. Лазурне, якою піклуються о. Петро разом зі своїм сотрудником о. Олександром Богомазом, який є також випускником нашої Київської семінарії.

Дякуємо Богу за можливість молитися у цьому місті. Дякуємо Богу за відкритих людей, за наших священиків, які організували такий концерт, які надихають служити, надихають працювати і допомагати християнам досягнути Царства Небесного. Дякуємо усім, хто нас так радо і тепло приймав на парафії, особливо батькам нашого Владислава за те, що маємо такого лідера в гурті.

Бог благословляє і дарує якісний час!

Творчий колектив "МетаНоя"