ЗАЛИШИТИ ВІДГУК

Початок навчання в КТДС

Початок навчання в КТДС
04 15:11 2017 0 коментарів 430 переглядів

Сьогодні, 04 вересня, розпочалось навчання в КТДС спільною Літургією, на якій брати разом із отцями ректорату та сестрами молилися за успішне навчання братів, а також страх Божий – мудрість, щоб та супроводжувала нас впродовж цілого навчального року.

Богослужіння очолив отець Петро Жук – ректор семінарії, а разом з ним співслужили духівник семінарії – о. Єронім Івашків, економ – о. Андрій Дорчак, префект з виховної роботи – о. Інокентій Волошин, а також донедавна ще семінарист, а сьогодні випускник – о. Олег Рибчак.

Під час цього богослужіння отець Петро Жук виголосив проповідь, в якій пов’язав уривок з Євангелія від Марка із семінарійним життям. У цьому уривку йшлося про сіяча, який сіє зерно на ниві, в свою чергу зерно падає на різний ґрунт. У проповіді отець зазначив, що «тим ґрунтом є ви семінаристи й ми отці. Адже, усі ми є по-різному готові, придатні для прийняття зерна, яким є Слово Боже».

«Усі ми є різні. Але найбільше мене вражає те, що господар сіє, знаючи, що ґрунт в одному випадку є кам’янистим, в іншому – терням, а також добрим. Він сіє навіть там, де здавалося б немає сенсу сіяти – у неродючий ґрунт. Це свідчить про нашу цінність в очах Господа, а також про віру у те, що посіяне Боже Слово у ґрунт наших сердець принесе плід … у тридцять, у шістдесят, у сто разів більше», – стверджував проповідник.

На кінець проповіді ректор побажав семінарійній братії успішного вправляння для того, щоб покращити ґрунт наших сердець, що є запорукою духовного успіху. А вже о 9 ранку в усіх шести курсів семінарії розпочались заняття.

 

бр. Тарас Микитич,

ІІІ курс

 

24820


більше...

Читайте також: