Перші кроки для зародження військового капеланства у стінах КТДС

Перші кроки для зародження військового капеланства у стінах КТДС
Лютий 03 22:12 2013 коментарів 644 переглядів

Для того, щоб семінаристи, випускаючись із стін семінарії, мали не тільки багаж практичних знань, а також набували трохи практичного досвіду, у семінаріях засновуються різного роду братства, групи, в який брати мають змогу допомагати священикам у різних діяльних заходах на території єпархії та поза її межами, таким чином полегшуючи роботу отцям та набираючись власного невід’ємного досвіду.

Таким чином нещодавно до нашої семінарії завітав о. Дам’ян Габорій, який на даний час є одним із військових капеланів на теренах Київської Архиєпархії УГКЦ. Він мав змогу провести із братією КТДС бесіду, в якій ближче ознайомив усіх присутніх із діяльністю військового капеланства УГКЦ в Києві. Також отець розповів про історію капеланства на цих теренах, про важливість частого відвідування військовослужбовців та ознайомити братів із студентським капеланство.

Ця зустріч стала певним початком, зародженням військового капеланства у стінах нашої спільноти, адже було домовлено про тісну майбутню співпрацю із військовими капеланами УГКЦ у Київській Архиєпархії, а зокрема у Києві. Ми дуже вдячні отцю Дам’яну за таку змістовну зустріч та надіємось на подальшу тісну та продуктивну співпрацю.

Бр. Ярослав Смірнов, ІІІ курс