"Не бійтеся - з нами Бог!" - святкування Різдва Христового в КТДС

"Не бійтеся - з нами Бог!" - святкування Різдва Христового в КТДС
Січень 08 08:51 2020 коментарів 1107 переглядів

Невимовною радістю світ наповнився, бо Христос нам народився. Світлий празник Різдва Господа нашого Ісуса Христа у Київській Трьохсвятительській духовній семінарії супроводжувався особливими богослужіннями. В переддень свята, 6 січня, семінаристи ІІ курсу на чолі з отцем-префектом Інокентієм Волошиним помолилися Царські Часи, а згодом Велику Вечірню з Літургією Василія Великого. А у сам день Христового Різдва, згідно з церковним уставом відбулося Велике Повечір’я з Литією, Утреня, а увінчалось святкування урочистою Божественною Літургією, яку очолив отець Інокентій у співслужінні з отцями Андрієм Дорчаком та Єронімом Івашківим.

У своєму вітальному слові до всіх присутніх отець Інокентій промовив: «Бажаю усім великої радості і певності, щоб новонароджений Ісус завжди знаходив у ваших серцях ясла, в які може лягти, а ці ясла нехай будуть вистелені м’якими пеленами добрих діл на Його славу. Нехай Господь благословить вам радістю від того, що можете дивитися на працю ваших рук і радіти нею, хай новонароджений Ісус, який прийшов у світ, сповнить життя кожної людини змістом, бо ми є направду дуже вартісні в Його очах».

По завершенні Літургії всі присутні мали нагоду подивитися парафіяльний різдвяний вертеп, над яким працювали діти катехитичної школи разом з батьками. Ця захоплююча різдвяна вистава допомогла краще пережити радісну зустріч з новонародженим Христом. Щиро дякуємо усім за спільну працю для прослави Ісуса, який прийшов, щоб спасти світ.

бр. Микола Остапів, ІІ курс