"Моя надія - Ісус і Марія" У Патріаршому соборі відбулася академія пам'яті священномученика Василія Величковського

"Моя надія - Ісус і Марія" У Патріаршому соборі відбулася академія пам
Листопад 12 21:14 2017 коментарів 1009 переглядів

12 листопада 2017 року Божого в соборі Воскресіння Христового у місті Києві після архиєрейської Літургії, яку очолив владика Богдан (Дзюрах), секретар синоду єпископів УГКЦ, відбулася пам’ятна академія присвячена блаженному Василію Величковському.

Програму заходу розробили Тетяна та Олег Чихарівські, подружжя зі Львова, яке займається поширенням набожності до блаженного Василія, спільно з сестрами-редемптористками і братами Київської Трьохсвятительської духовної семінарії. Брати-семінаристи представили через театральні сцени деякі уривки з життя блаженного, зокрема покликання, допит НКВС та перебування в тюрмі.

Особливим моментом заходу було свідчення родини блаженного Василія – Ірини Коломієць та Корнелія Петришина.

На завершення академії виступив музичний гурт КТДС «МетаНоя», який виконав декілька пісень в пам’ять про блаженного нашої Церкви.

Наприкінці заходу владика Богдан благословив всіх присутніх мощами блаженного священномученика Василія.

Блаженний Василій Величковський – великий муж Церкви. Він є прикладом для кожного християнина, прикладом святості, до якої кожен з нас іде. Блаженний не зламався у найважчих хвилинах життя. Ні тюрма, ні заслання, ні знущання не змогли зламати його. Він всього себе віддав у руки Господа та постійно молився, тому і не дивним є життєве кредо блаженного: «Моя надія – Ісус і Марія!».

 бр. Іван Височанський, ІІІ курс КТДС