Хресна дорога у м. Жмеринка

Хресна дорога у м. Жмеринка
Березень 20 13:08 2017 коментарів 2873 переглядів

Час посту – це, насамперед, час очищення, переосмислення свого духовного життя з Богом, час приготування до найвеличнішого празника – Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа. У цей прекрасний час Великого посту здійснюється багато різноманітних у своїй красі та символіці богослужінь та богослужбових практик. Однією із них є Хресна дорога, яка допомагає осмислити та в дійсності пережити великі страждання Христа, які Він перетерпів задля нашого спасіння.

Із благословення ректорату семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії цього річ організовують Хресні дороги для парафіян нашої Київської Архиєпархії та на запрошення парохів проводять їх на парафіях.

У ці вихідні третього тижня посту, 18-19 березня, семінаристи  КТДС: бр. Іван Жуган,  бр. Роман Сухоруков, бр, Юрій Сич, бр. Юрій Шабанов, бр. Павло Лоєк, бр. Марко Коберинко, на запрошення о. Ярослава (Кондери) відправились до м. Жмеринка, щоб провести Хресну дорогу для парафіян нашої Церкви.

У суботу, 18 березня, о. Ярослав разом з братією КТДС та парафіянами молилися Божественну Літургію за упокій, а відтак після неї – парастас, де згадували всіх своїх померлих.

У Хрестопоклонну неділю, 19 березня, опісля урочистого винесення Чесного Животворящого Хреста Господнього відбулась Літургія Василія Великого. Після Служби брати-семінаристи у будинку культури м. Жмеринки провели Хресну Дорогу. Кожен присутній міг побачити зображення 14-х стацій хресного шляху Ісуса на екрані. Семінаристи супроводжували молитву Великопосними розважаннями та страсними піснями. На завершення Хресної дороги, о. Ярослав виголосив подяку братам та сказав завершальне слово. Під кінець усі разом помолились за Україну та весь народ молитвою «Боже Великий Єдиний».

Висловлюємо щиро подяку отцеві за запрошення, адже саме завдяки молитві Хресної дороги, ми спогадуємо, якою великою ціною були викуплені для вічного життя.

 

бр. Юрій Шабанов, IV курс КТДС