До семінарії з лекцією завітав Андрій Андрушків

До семінарії з лекцією завітав Андрій Андрушків
Листопад 22 18:03 2018 коментарів 1063 переглядів

Сьогодні, 22 листопада 2018 року Божого, до Київської семінарії завітав п. Андрій Андрушків, ведучий програми «Світло» на «UA: Першому». Він провів для спільноти цікаву лекцію про «політичні перетворення, які відбуваються на наших очах».

Під час лекції говорили про тонкощі системи виборів, яка існує в Україні, про податкову систему, про політичні і громадські реалії тощо.

«Окрім того, що Церква займається тим, що готує народ до вічності, є ще 70-80 років, які треба провести тут, на землі…

Українська Греко-Католицька Церква у своєму соціальному вченні – фантастична і неймовірна структура. Якби 10% депутатів мали таке розуміння, яке мали автори документів Церкви, яке мав митрополит Андрей Шептицький, патріарх Йосиф Сліпий, ми жили б вже десь на рівні Польщі…

На вас лягає роль рухати соціальне вчення Церкви. Маємо серйозні проблеми з правовою свідомістю серед народу», – зазначив доповідач.  

Опісля, брати-семінаристи мали можливість поставити пану Андрію свої запитання, на які отримали відповіді. На закінчення префект із дисциплінарної частини о. Інокентій Волошин подякував п. Андрію Андрушківу за таку важливу, потрібну і цікаву лекцію.  

Довідка:

Андрій Андрушків – випускник Українського католицького університету, магістр богослов’я. «Разом з командою Центр UA впроваджує новий проект реформи системи контролю за використанням публічних фінансів. До того працював над комунікацією найпотужнішої експертно-громадської ініціативи – Реанімаційний Пакет Реформ. Має шестирічний досвід адвокації та лобіювання в сфері доступу до лікування для уразливих груп населення. Бакалавр філософії, магістр теології (2007-го закінчив Український Католицький Університет). В 2006-му брав участь у програмі Bridging Gaps у Вільному Університеті Амстердаму»[1].

Медіа-центр КТДС ім. арх. Гавриїла