Ділимось радістю Христового Воскресіння через гаївки!

Ділимось радістю Христового Воскресіння через гаївки!
Квітень 17 22:52 2018 коментарів 1460 переглядів

Вже доброю традицією нашої семінарії стали гаївки у Білій Церкві, які проводять наші браття спільно з молоддю у світлий понеділок. Так було і цього року. Дякуємо о. Ігорю Гріщенку та вірним парафії Різдва Пресвятої Богородиці за його запрошення та теплий прийом.

Гаївки стали частиною святкової програми, яка проходила в цей день у парку Шевченка. Після вітального слова о. Ігоря ми розпочали наші забавляння, які звіщали всім найбільшу радість, адже ХРИСТОС ВОСКРЕС!

На завершення світлого тижня наші браття та молодь з м. Вишгорода із програмою гаївок побували у мальовничому Закарпатті, а саме в Боронівському монастирі (с. Боро́нява, Хустський р-н.) та Малоберезнянському монастирі (с. Ма́лий Березни́й, Закарпатська обл.) оо. Василіян. Висловлюємо щиру вдячність о. Луці Буняку ЧСВВ та о. Мелетію Рішку ЧСВВ за чудову нагоду познайомитися із таким мальовничим куточком нашої України, а також із історією УГКЦ на цих теренах.

Сьогодні кожен із нас повернувся до звичного ритму: семінаристи до семінарії, молодь до свого навчання в університетах, отці знову занурилися у безмежний потік парафіяльних служінь, люди пішли на роботу, а діти – в школу, проте радість, якою ми спільно сповнювались, нас не покидає. У цьому, напевне, і є суть великодніх забав – гаївок. Хвала Богу за це!

Для проведення гаївок ми подолали чималий шлях, проте як говорив нам о. Лука: «Відстань не має ніякого значення, бо її можна пройти. Проблема виникає тоді, коли існує відстань у стосунках між людьми». Дай Боже, щоб між нами була тільки відстань зовнішня, яку можемо легко долати із допомогою потягу чи авто. А коли буде місце іншій відстані, то і тоді не опускаймо рук, бо для її подолання маємо Воскресіння Христове!

Більше фото можна знайти за посиланням:

  1. Великодні гаївки у Білій Церкві: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1021184038033339&set=pcb.1021189774699432&type=3&theater
  2. Великодні гаївки при Боронявському монастирі оо. Василіян: http://www.osbm.org.ua/index.php/2014-11-26-09-44-45/novyny-provintsii/4324-velykodni-haivky-pry-boroniavskomu-monastyri-ottsiv-vasyliian
  3. Великодні гаївки у Малоберезнянській парафії оо. Василіян: http://www.osbm.org.ua/index.php/2014-11-26-09-44-45/novyny-provintsii/4325-velykodni-haivky-u-malobereznianskii-parafii-ottsiv-vasyliian

 

бр. Іван Мікловш (курс) та бр. Михайло Крамар (IV курс)