Чування напередодні храмового празника

Чування напередодні храмового празника
Червень 17 15:20 2019 коментарів 1111 переглядів

У неділю, 16 червня, напередодні храмового празника Пресвятої Трійці відбувались чування, які розпочались із всенічного богослужіння (Вечірньої та Утрені), продовжились розважанням над Святим Письмом, де згадували постать ревного ієрея блаженного священномученика Омельяна Ковча.

Також до нас завітали парафіяни з нашої парафії Архистратига Михаїла та українських новомучеників, що на Майдані. Після всенічного богослужіння семінаристи та вірні мали приємну можливість порозважати над Святим Письмом (Lectio Divina - в перекладі з латини "Божественне читання"). У розважаннях роздумували над уривком Євангелія від Йоана 10, 9-16 (Я – добрий пастир). В роздумах неодноразово згадували велику постать Української Греко-Католицької Церкви, постать, яку можна без вагань співвіднести з цією розповіддю про доброго пастиря, це Омельян Ковч, отець, служитель і справжній воїн Христової Церкви, який був готовий покласти своє життя в концтаборі. Він своєю молитвою та опікою огортав всіх, хто траплявся на його шляху.

Отож, нехай всемилостивий Господь в особливий спосіб обдаровує всіх Своїми небесними ласками та Дарами Святого Духа, який витав між апостолами, і продовжує керувати Церквою.

Медіа-центр ім. св. арх. Гавриїла