Наші випускники отримали дияконські та священичі свячення

Наші випускники отримали дияконські та священичі свячення
Травень 07 06:02 2018 коментарів 3816 переглядів

6 травня 2018 року, у день Святого Юрія, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового відбулися свячення 3 священиків та 3 дияконів. Серед нових священиків - Василь Драгомирецький, випускник 2016 року. Також священичі свячення отримав диякон Степан, котрий служив у Київській семінарії з осені 2017 року. Серед нововисвячених дияконів: Ярослав Павлюк, випускник 2017 року, а також Дмитро Кудін та Василь Пишкович, цьогорічні випускники, студенти VI курсу.

Нововисвячених отців привітав глава УГКЦ, Блаженніший Святослав. «Гадаю, немає кращого Божого Слова, яке б нам розкрило зміст цієї події. Свячення є ніщо інше як вкладання печаті священства в душу священика, який народжується. Це є будівництво розкриття криниці живої води на образ і подобу Христа, якого сьогодні бачимо в Божественному Євангелії. Те, що ви сьогодні отримуєте, – звернувся Блаженніший Святослав до нововисвячених, – є даром не тільки для вас, але, перш за все, для Божого люду. Господь хоче сповнити вас живою водою, яка через вас застремить, потече у життя вічне, щоби всі ті, до кого будемо вас посилати, в Україні чи далеко поза її межами, через вас напилися живої вічної води, стали причасниками вічного життя нашого воскреслого Господа і Спасителя. Чувайте над тим даром, бо до порожньої криниці люди не приходять», – говорив Блаженніший Святослав.

«У цей день хочу вам пригадати, – додав Глава Церкви, – аби ця криниця у вас не висохла, є щонайменше три умовини, щоби лишитися діяльним Христовим священиком, якого потребує Христова Церква і народ. Найперше, прошу вас кожного дня служити Літургію. Бо наша підпільна Церква і вижила саме через те, що навіть у тюрмі, на засланні з серця священика била ключем жива вода. Друга умовина – молитва. Молитва Часослова. Я не втомлююся повторювати, аби ви ніколи не йшли до сну, не помолившись Вечірню. А зранку не починайте вашої праці, не помолившись Утрені. Третя умовина – кожного дня читайте Святе Письмо. Споживайте Боже Слово, слухаючи Його. Лише тоді матимете слово проповіді».

Джерело: Інформаційний ресурс УГКЦ