ЗАЛИШИТИ ВІДГУК

Братство «Введення в Храм Пресвятої Богородиці» КТДС відсвяткувало 5-ту річницю

Братство «Введення в Храм Пресвятої Богородиці» КТДС відсвяткувало 5-ту річницю
Грудень 05 06:30 2017 0 коментарів 469 переглядів

5 років тому у КТДС було засноване молитовне братство Введення у Храм Пресвятої Богородиці. З цієї нагоди було проведено ряд заходів, серед яких необхідно згадати про парастас біля крипти Блаженнішого Любомира Гузара, молитовні чування в семінарії та святкову Божественну Літургію. Про це піде мова далі.

Парастас біля крипти Блаженнішого Любомира Гузара

Блаженніший Любомир був мужем молитви, а тому є добрим прикладом для нас сьогодні і в майбутньому. Після парастасу о. Микола Семенишин звернувся до братчиків і зосередив увагу на тому, який має бути добрий священик. «Найперше, священик має бути чоловіком Божим і для цього йому необхідно молитися», – зазначив проповідник. «Друге, що повинен робити священик – працювати», – продовжив отець. На завершення отець Микола звернув нашу увагу на постать Пресвятої Богородиці, щоб ми були такі ж як вона – тобто давали себе виховувати, – щоби ми дали Богородиці вести нас до святості й бути святими.

У стінах КТДС гості із Дрогобицької семінарії мали можливість запізнатися із побутом, історією нашої семінарії, а також братчики провели для них екскурсію.

Молитовні чування

Після Вечірні з Литією була нагода ближче поспілкуватися із братчиками Дрогобицької семінарії. Після короткого частування святкування продовжилося молитовним читання Святого Письма – Lectio Divina, яке є вже традиційним, невід’ємним та бажаним елементом молитовних чувань. Ми мали можливість розважати над уривком із книги Буття 3,1-15, який для нас запропонував духівник братства о. Роман Островський. Кожен братчик мав можливість поділитися власними думками щодо уривку. В першу чергу, що цікавого кожен бачить у цьому уривку, наступне, що парадоксального знаходимо у ньому; і останнє – як цей уривок промовляє до мене, яким чином він торкається мого життя.

На завершення, о. Роман підсумував усе, про що говорили брати і зазначив, що новим раєм для людини є храм; саме тут людина має нагоду спілкуватися із Богом. Саме у храмі маємо нагоду відновлювати стосунок з Богом, а також вчитися відповідальності за свої вчинки, слова та думки.

Святкова Літургія

В день свята Божественну Літургію очолив ректор семінарії – отець Петро Жук, під час якої виголосив проповідь. У ній він зосередив нашу увагу на двох ключових моментах: 1) храм та безпосередньо 2) процес входу у храм. «Храм був центром життя єврейського народу, адже в ньому перебував Бог, але пізніше його було зруйновано. Одначе, його пізніше відбудували, проте була певна відмінність – у другому храмі не було кивоту. Тому, коли Захарія вводить Марію у храм, то у ньому з’являється новий «кивот завіту». Богородиця є храмом Святого Духа», - сказав отець-ректор. Також отець заохотив усіх присутніх здійснити особистий «вхід у храм» для того, щоби нав’язати приятельські стосунки з Богом. «Для цього нам необхідно стати дітьми Бога», – ствердив ректор.

На завершення, ректор КТДС побажав усім присутнім стати добрими священиками. Адже «ті отці, які раніше були братчиками, як тоді добре сповнювали свої обов’язки, так само і сьогодні є прикладом служіння», – сказав проповідник. Також отець Петро запевнив, що добре сповнення обов’язків є необхідним для того, щоб дійти до святості, як це зробила Пресвята Богородиця.

Після закінчення Літургії, духівник братства здійснив постриг у братчики двох братів 2 курсу – бр. Богдана Борисенка та бр. Романа Василенка. Отець Роман нагадав, що бути братчиком це не лише привілей, але також і гідне служіння та якісне виконання обов’язків.

Також вітаємо усіх зі святом, а особливо братчиків братства з інших семінарій і бажаємо їм розвиватися у духовному житті для того, щоб бути добрими священиками і досягнути святості за молитвами та посередництвом Пресвятої Богородиці.

26618


більше...

Читайте також: