Брати-семінаристи відвідали Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки

Брати-семінаристи відвідали Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки
Жовтень 17 19:34 2017 коментарів 776 переглядів

14 жовтня брати-семінаристи відвідали Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки, де мали змогу переглянути виставу «Всюди один…», сюжетом якої є біографія Т. Г. Шевченка в роки заслання, служби в армії, визнання, самотності і смерті.

«...Вистава про долю талановитої людини, яка потрапила під жорна системи. З одного боку, вона викувала його талант, з іншого – понівечила його життя. Це і Шевченко, і не Шевченко, і не лише Шевченко.

В основі постановки - всі тексти, всі вірші Т. Г. Шевченка та спогади про нього. Але він був дуже різним. І слабким, і сильним, і добрим, і несправедливим.

Ми торкнулися лише однієї складової його особистості, насамперед, обдарованості, тому не варто дошукуватися цілковито правдивої ідентичності його характеру. Це, швидше, легенда про Шевченка. Хоча і заснована на фактах його життя. Легенда про дуже талановиту людину, життя якої було зруйноване системою. Він багато знав, гостро відчував і заслуговував на краще людське щастя, але не судилося.

   ...У кожного свій Шевченко, як і у кожного – свій Пушкін. У нас – ТАКИЙ!..».

(М. Резнікович – постановник спектаклю)

Вистава справила на братів гарне враження, і по закінченню семінаристи довго обговорювали її, ділячись думками і переживаннями.

бр. Богдан Борисенко, ІІ курс