На Благовіщення у КТДС відбувся чин хрещення катехуменатки

На Благовіщення у КТДС відбувся чин хрещення катехуменатки
Квітень 07 17:26 2018 коментарів 1457 переглядів

Сьогодні, 7 квітня 2017 року, у КТДС служилася Велика вечірня з Літургією Василія Великого. Цьогоріч свято Благовіщення припало у Страсну суботу, відтак богослужіння цих двох днів були поєднані. Опісля Літургії відбувся чин хрещення пані Світлани Середи, що раніше була введена в катехуменат також у семінарійному храмі. Богослужіння провадив владика Йосиф (Мілян) у співслужінні із отцями: Петром Жуком, Єронімом Івашківом, Інокентієм Волошином, Романом Улеєм, Романом Островським та Юрієм Косачем. Дияконував отець-диякон Василь Драгомерецький.

Вечірню з Літургією Василія Великого супроводжував хор КТДС. "Нехай мовчить всяка плоть...", - так почав владика Йосиф (Мілян), єпископ-помічник Київської архієпархії, проповідь вкінці Літургії. Владика закликав прислухатися до тиші, яка панує нині, після смерті Ісус на хресті, попри той постійний шум, що панує довкола нас.

"Більша частина хрещення відбувається у притворі, де не дуже багато світла. Притвор є символом цього світу, у якому часто панує не Господь, а князь того світу", - розпочав владика Йосиф. Сьогодні для Вас справді Велика субота, адже нині Ви стали членом Христової Церкви", - звернувся владика до пані Світлани. Владика Йосиф побажав новоохрещеній бути воїном Христовим, тобто бути готовим виконати Його волю.

Відтак пані Світлана прийняла своє Перше Причастя.

Медіа-центр КТДС ім. арх. Гавриїла