ЗАЛИШИТИ ВІДГУК

Воскресіння Господнє - початок нашого нового життя

Воскресіння Господнє - початок нашого нового життя
08 15:42 2019 0 коментарів 283 переглядів

Дорогі в Христі, піст був для нас вчителем. Тож якщо ми трималися настанов під час посту, не можемо відкинути їх в подальшому. Головне – не впасти в спокусу і не віддатися всяким пристрастям. Цей вчитель мав показати нам хворе місце. Але, водночас піст був добрим стартом, щоби по Воскресінні продовжити у тому ж дусі, щоб ми могли стати володарями нашого життя і панувати над гріхом. Для того Господь наш Ісус Христос і переміг смерть.

Насправді після Воскресіння все тільки починається. Починається справжнє очищене життя. Не Інтернет, не гордість, не осудження, не власне зарозуміле «Я» має наді мною владу, але я є їхнім володарем. Невміння провести бодай один день в тиші без різних клопотань є серйозною вказівкою на те, що наше серце є в глибокому рабстві. Адже знаємо, що Господь приходить до нас в тиші і говорить в мовчанні. Якщо нам здається, що ми свобідні робити все, що ми хочемо, то по-суті ми є заручниками гріха.

Христос Воскрес, щоб показати нам, що існує життя, яке наповнене свободою, життя людини, яка володіє собою і не дозволяє нічому заволодіти нею.

Розважмо над уривком з Євангелія від Марка (16, 1-7)

  1. Як же минула субота, Марія Магдалина, Марія, мати Якова, та Соломія купили пахощів, щоб піти та намастити його.
  2. Рано-вранці, першого дня тижня, прийшли вони до гробу, як сходило сонце,
  3. та й говорили між собою: "Хто нам відкотить камінь від входу до гробу?"
  4. Але поглянувши, побачили, що камінь був відвалений, - був бо дуже великий.
  5. Увійшовши до гробу, побачили юнака, що сидів праворуч, одягнений у білу одежу, - і вжахнулись.
  6. А він до них промовив: "Не жахайтеся! Ви шукаєте Ісуса Назарянина, розп'ятого Він воскрес, його нема тут. Ось місце, де його були поклали.
  7. Але йдіть, скажіть його учням та Петрові, що випередить вас у Галилеї: там його побачите, як він сказав вам".

Після Воскресіння ангел говорить учням повертатися в Галилею, щоби там знову зустрітися з Господом. А це дуже довгий шлях… Тобто, повернутися усіма своїми думками до своєї першої любові, до того дня, коли вони були покликані, до тої миті, де все починалося. Щоб по-новому переосмислити у світлі Воскресіння значення цілої їхньої мандрівки, яка тривала аж до цього моменту. Бо навіть апостол Павло пише у своєму посланні до Коринтян: «А коли Христос не воскрес, то марна проповідь наша, то марна й віра ваша». Свято Воскресіння є для нас всіх нагодою повернутися думками до того моменту, в якому Господь торкнув наше серце. Воскресіння є можливістю навернутися і зрозуміти свою ідентичність, яка включає в себе віру в Бога. Це буде наша Галилея, до якої нам слід повернутися і переосмислити наше життя.

бр. Микола Зінченко, VI курс

Фото: бр. Ігор Микитин, VI курс

34307


більше...

Читайте також: