ЗАЛИШИТИ ВІДГУК

Материнське обличчя Бога

Материнське обличчя Бога
16 19:46 2019 0 коментарів 174 переглядів

Христос Воскрес! Світлої пам’яті Блаженніший Любомир казав: «Ісус до Небесного Отця звертався “Авва”. Це не означає просто “отче”, а – “татуню”. Під таким захистом дійсно почуваєшся спокійно. Дитина щаслива, коли вона зростає при батьках. Адже тоді немає страху.

Ісая 49, 14-15

А Сіон сказав: «Господь мене покинув, забув мене Владика мій!»

Невже ж забуде молодиця своє немовля? Не матиме жалю до сина свого лона? Та хоча б вона й забула, я тебе не забуду.

Ісая 66, 13

Як утішає когось рідна мати, так я буду вас утішати, і найдете втіху в Єрусалимі.

Втор. 32, 18

Скелю, що привела тебе на світ, ти занехаяв, забув про Бога, що породив тебе.

Роздумуючи над цими уривками зі святого Письма, розуміємо, що ці образи дістали своє втілення в обличчі Матері Ісуса. Вона є немовби відблиском материнського обличчя Бога.

Пресвята Діва Марія, ми відчитуємо це в Святому Письмі, а саме в Євангелії від Івана, самим Господом Ісусом була поставлена Матір'ю кожного із нас. І це не просто слова чи якийсь образ. Це – віра Церкви! Мати Божа стала матір'ю кожного з нас, кожного учня Христового.

Ми знаємо людей з історії, або нашого власного життя, які звершували великі подвиги. І ми розуміємо, як мама кожного з них хвилювалася за свою дитину. І як тим мамам важливі були соратники їхніх синів або дочок. І тут ми дійсно зможемо зрозуміти, чому ми всі, які прагнемо бути учнями Ісуса Христа, є дітьми Його матері. Тому що разом звершуємо діло, яке доручив нам Христос.

Пресвята Богородиця – особливий, безкінечно святий і великий дар усьому християнському світу. Не тому, що це справедливо або несправедливо, логічно або не логічно, а тому, що ми, християни – одна родина, родина зі своїми немочами, слабкостями. Так, родина далеко неідеальна, але через випробування, через покаяння зможемо стати родиною ідеальною і святою, за прикладом усіх святих і Пресвятої Богородиці. Сім’єю, у якій присутні любов, подяка, радість в Бозі, а усі егоїстичні почуття вже далеко позаду.

У цьому славному місяці травні, коли ми по-особливому згадуємо Пресвяту Богородицю, яка є нашою небесною Мамою, згадаймо у своїх молитвах і наших земних матусь, тому що вони відіграли і відіграють неабияку роль у нашому житті, а саме у реалізації нашого покликання! Амінь.

бр. Микола Зінченко, VI курс

Фото: бр. Ігор Микитин, VI курс

 

34377


більше...

Читайте також: